Mari ja Menna

Mari Viljanen

myynnin ja markkinoinnin ammattilainen

Myynnin rakentaja luovalla markkinointitaustalla ja erittäin vahvalla verkostolla. Rakastan kehittää asioita, joko ihan luonnoksesta puhtaalle paperille tai nostaa pölyttyneitä malleja uudelle tasolle. Monipuolisella työkokemuksella eri toimialoilta ja harrastustoiminnan parista, pystyn tuomaan tuoreita ajatuksia yrityksen kehittämiseksi.

Olen omaksunut asenteen, että oppiminen on elinikäistä. Erityisesti teemat #myynti, #johtaminen, #kasvu ja #kehittäminen kiinnostavat. Jos haluat oppia lisää näistä, olet oikeassa paikassa – jutellaan lisää. Varsinkin myynnistä, se on lempiaiheeni, josta voisin jutella vaikka aamukahteen.

Olen kiitollisena saanut olla monessa mukana, laajasti erilaisissa yrityksissä, yhdistyksissä ja harrastuksissa. Kaikki kokemani pestit ovat muovanneet minusta myynnin ja markkinoinnin ammattilaisen, jolle erityisesti ihmiset ja viiden tähden asiakaskokemus on sydämen asia. Joku voisi sanoa, että pystyn myymään hiekkaa autiomaahan – varmasti, mutta mieluummin keksin kuitenkin hyödyllisempiä ratkaisuja. Täytyyhän meidän ensin ostaa itse, mitä suosittelemme muille!

Rakastan kehittää uutta bisnestä tai ravistella vanhoja toimintamalleja tehokkaammaksi. Katson asioita laajakulmalla ja minulle on tärkeää ymmärtää kokonaisuus ennen kuin pystyn tekemään työtä täysillä. Sitten kun johonkin hommaan uppoudun, teen työt ja projektit suomenhevosen sitkeydellä ja sitoutuneesti. Monenlaiset epäkohdat saattavat muotoutua käsissäni paremmaksi, minulla kun on tapana kehittää kaikkea mihin olen kosketuksissa.

Hauska ja toisinaan ärsyttävä yksityiskohta minussa on laserin tarkka pilkunviilaajan silmä, josta on toki hyötyä kirjallisten tuotosten kanssa.

Etsitkö lisäkäsiä myyntiin?

Kaikki lähti siitä …

Suolainen Idea syntyi keväällä 2022 kotiäitiyrittäjän palavasta halusta auttaa pieniä yrityksiä myymään paremmin ja näkymään tehokkaammin. Autoin ensin paria ystävää nettisivujen ja sosiaalisen median kanssa – ja syksystä 2022 on tehty yhteistyötä vähän laajemminkin muutaman yrityksen kanssa. Parasta on se, kun pääsee parin vuoden äitiyslomaputken jälkeen luovaan prosessiin, jota rakastan!

Tänä vuonna 2023 on tarkoitus lisäksi nikkaroida oma Johtamisen ja palveluliiketoiminnan YAMK-tutkinto valmiiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa myynnin johtamisesta. Kirjoitan kehittämistyötä kohdeorganisaation (asiakkaani) myynnin kehittämisestä ja johtamisesta.
Edelleen päätyöni on kuitenkin olla kahden pienen tytön (2v ja 3v) kanssa kotona ja hoitaa heitä; mutta onpa ihanaa saada lisäksi vähän muutakin hommaa tähän ohelle! Tervetuloa seuraamaan tämän kotiäitiyrittäjän vauhdikasta menoa myös sosiaalisessa mediassa. 

Työhistorian parhaat palat

OP Länsi-Suomi / Pohjola Vakuutus
Forever Living Products
Kallo Works
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Pori Jazz

Mukana myös

Porin Nuorkauppakamari (2011->)
Ulvilan Yrittäjät (2022->)

1


käynnissä oleva Nuorkauppakamariprojekti*

732


kuppia kahvia vuodessa

8


tavoite unimäärässä

*josta olen oikein innoissani on Johtajuusareena 2⁴ – Suomen Nuorkauppakamareiden Johtajuusakatemia24, jonka kokouspäällikkönä saan toimia.

Scroll to Top