MBA | Sales Development
Myynnin kehittäjä ja kasvun mahdollistaja

Rakastan kehittää asioita, joko ihan startista tai hinkata jo olemassa olevia liiketoimintamalleja uudelle tasolle.
Monipuolisella työkokemuksella eri toimialoilta, tuon pöytään tuoreita ajatuksia yrityksen kehittämiseksi.

Olen omaksunut asenteen, että oppiminen on elinikäistä. Erityisesti teemat #myynti, #johtaminen, #kasvu ja #kehittäminen kiinnostavat. Jos haluat oppia lisää näistä, olet oikeassa paikassa – jutellaan lisää. Varsinkin myynnistä, se on lempiaiheeni, josta voisin jutella vaikka aamukahteen.

Olen kiitollisena saanut olla monessa mukana, laajasti erilaisissa yrityksissä, yhdistyksissä ja harrastuksissa. Kaikki kokemani pestit ovat muovanneet minusta myynnin ja markkinoinnin ammattilaisen, jolle erityisesti ihmiset ja viiden tähden asiakaskokemus on sydämen asia. Joku voisi sanoa, että pystyn myymään hiekkaa autiomaahan – varmasti, mutta mieluummin keksin kuitenkin hyödyllisempiä ratkaisuja. Täytyyhän meidän ensin ostaa itse, mitä suosittelemme muille!

Rakastan kehittää uutta bisnestä tai ravistella vanhoja toimintamalleja tehokkaammaksi. Katson asioita laajakulmalla ja minulle on tärkeää ymmärtää kokonaisuus ennen kuin pystyn tekemään työtä täysillä. Sitten kun johonkin hommaan uppoudun, teen työt ja projektit suomenhevosen sitkeydellä ja sitoutuneesti. Monenlaiset epäkohdat saattavat muotoutua käsissäni paremmaksi, minulla kun on tapana kehittää kaikkea mihin olen kosketuksissa.

Hauska ja toisinaan ärsyttävä yksityiskohta minussa on laserin tarkka pilkunviilaajan silmä, josta on toki hyötyä kirjallisten tuotosten kanssa.

Verkostoidutaan somessa

Liiketoiminnan kasvua kohti tiirailemassa?

Kaikki lähti siitä kun…

Olin kotona lasten kanssa, mutta luovuus kaipasi hypisteltävää ja intohimo myynnin tekemiseen suorastaan pakotti tarttumaan erilaisiin projekteihin, joita pystyisin tekemään kotoa käsin lasten päiväunien aikana.

Suolainen Idea syntyi keväällä 2022 tämän kotiäitiyrittäjän palavasta halusta auttaa pieniä yrityksiä myymään paremmin ja näkymään tehokkaammin. Autoin ensin paria ystävää nettisivujen ja sosiaalisen median kanssa – ja syksystä 2022 on tehty yhteistyötä vähän laajemminkin eri yritysten kanssa. Parasta on se, kun pääsee neljän vuoden äitiyslomaputken jälkeen luovaan prosessiin, jota rakastan!
Ja silti saan olla läsnäoleva äiti lapsilleni.

Kesällä 2023 sain valmiiksi johtamisen YAMK-tutkinnon Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Keskityin tässäkin yllätys-yllätys- myynnin kehittämiseen ja kehittämistyöni aihe olikin myynnin ja markkinoinnin pelikirjan luominen asiakasyritykselle. Huomasin tuon tutkimusmatkan varrella, ettei nämä jutut ole kaikille yritykselle suinkaan vielä kristallinkirkkaita ja apuja kaivataan kentällä paljon.

Lopulta innostuin niin, että..

Pääsin rakentamaan asiakkaille nettisivuja, uutiskirjeitä, markkinointisuunnitelmia, sosiaalisen median kampanjoita, uusien palveluiden lanseerauksia ja mediatiedotteita. Ymmärsin, että tärkeintä kaikessa kasvussa ja menestyksessä on tuntea oma yritys: mitä se tekee ja kenelle?

Kun tunnistat ideaaliasiakkaan, on sinun huomattavasti helpompi kommunikoida juuri sen unelmien ideaaliasiakkaan kanssa.

Vuoden 2024 alussa tein päätöksen, että tarjoan täysipäiväisesti apuani yrittäjille, jotka painivat arjessa myynnin aloittamisen, kasvattamisen tai skaalaamisen kanssa. Keinoja voi olla monia, mutta tärkeintä on aloittaa. Ja nyt se matka vasta alkaa.

Jos tykkäät jutella yrityksesi myynnin kehittämisestä lisää, varaa ilmainen konsultointipuhelu kalenteristani.


Työhistorian parhaat palat

Suolainen Idea (2023 – )
OP Länsi-Suomi / Pohjola Vakuutus (2017 – 2023)
Forever Living Products (2009 – )
Kallo Works (2012 – 2016)
Satakunnan ammattikorkeakoulu (2011 – 2012)
Pori Jazz (2009 – 2012)
Lue tarkempi työhistoria

Mukana myös

Porin Nuorkauppakamari (2011->)
Suomen Nuorkauppakamareiden kansallinen vaalikokous – Porigami 2021
Suomen Nuorkauppakamareiden Johtajuusakatemia – Johtajuusareena 2023
Ulvilan Yrittäjät (2022->)

Nämä voisivat kiinnostaa sinuakin

Pori Business Festival, jonka projektipäällikkönä saan kunnian toimia. Huikea itsen – ja oman liiketoiminnan kehittämisen päivä tulee 31.10.2024.

1


haaveissa olevat nuorkauppakamari-projektit

365


kuppia kahvia vuodessa

8


tavoite unimäärässä lisää työhyvinvointiani

Scroll to Top